Få vores nyheder på mail

Midtjyderne har taget godt imod EnergiMidts fiberløsninger

Pressemeddelelse   •   Apr 17, 2015 06:00 CEST

Meget er sket, siden EnergiMidt Installerede de første fiberforbindelser for 10 år siden. Selskabet har som det første energiselskab nået et positivt resultat på bundlinjen i sin fiberforretning og har derudover lige rundet fiberkunde nummer 60.000. Hastighederne er mere end 200-doblet, og udviklingen fortsætter.

For 10 år siden installerede EnergiMidt de første fiberforbindelser i Skive-området. Siden har selskabet udrullet fiber i størstedelen af sit forsyningsområde, således at 150.000 hjem og arbejdspladser i dag har muligheden for at få fiberbredbånd. Mere end 60.000 har allerede takket ja til EnergiMidts tilbud om fiberbredbånd, og flere kommer hver dag til. Samtidig kan EnergiMidt nu som det første danske energiselskab præsentere et positivt resultat af primær drift (EBIT) i sin fiberforretning.

- Vi rundede 2014 af med at nå et resultat af primær drift på godt 2 millioner i fiberdivisionen. Det var en vigtig milepæl for os. I den spæde opstart var der jo en vis skepsis over for den store investering, men vores positive resultat, og det, at vi nu leverer fiber til 60.000 midtjyder, bekræfter os i, at vi er på rette vej, siger Jørn Zielke, som i januar tiltrådte stillingen som direktør for EnergiMidt Fiberbredbånd. Fiberforretningen blev ved årsskiftet udskilt i en selvstændig division i EnergiMidt-koncernen.

Udrulning i takt med efterspørgslen
EnergiMidt har løbende udrullet fiber i sit midtjyske forsyningsområde i takt med efterspørgslen. Det vil sige, at 30-40 procent af et givent område har skullet takke ja til fiber, før udrulningen er påbegyndt.

- Vi har lagt vægt på at udbygge vores fibernet på en økonomisk forsvarlig måde. Vi vil gerne give alle vores andelshavere adgang til lynhurtigt bredbånd, men vi vil samtidig også sikre, at vores investeringer er rentable. Derfor har vi kun udrullet fiber, når der har været tilstrækkelig efterspørgsel, siger Jørn Zielke videre.

Efterspørgslen stiger i takt med, at behovet for større båndbredde vokser. Streaming har vundet indpas gennem de sidste par år, og flere og flere apparater i hjemmet skal deles om båndbredden. Det stiller krav til hastigheden.

- Vi mærker tydeligt, at der er et stigende behov for båndbredde. Hvis hele familien skal kunne være på nettet på samme tid med deres telefoner, iPads, computere, spilkonsoller og TV, så skal der allerede nu en vis båndbredde til, og behovet bliver kun større i fremtiden, forklarer Jørn Zielke.

200 gange højere hastighed til samme pris
Alene på de 10 år, der er gået, siden EnergiMidt tog hul på sin fiberudrulning, er hastighederne eksploderet. Dengang hed den gængse forbindelse 256/256 Kbit/s og kostede 289 kr. om måneden. I dag er den mest udbredte hastighed til privatkunder 50/50 Mbit/s, og prisen er faktisk 10 kr. lavere end den daværende pris for en 256/256 Kbit/s-forbindelse til trods for, at hastigheden i dag er næsten 200 gange så høj.

- Udviklingen vil uden tvivl fortsætte, og det kommer til at gå endnu stærkere i fremtiden. Fordelen ved fibernettet er, at der ikke er begrænsninger på, hvor stor båndbredde vi kan levere, og derfor er vores fibernet fremtidssikret. Nu har vi nået et punkt, hvor vores fiberforretning begynder at give overskud, vi byder næsten 1000 nye kunder velkommen hver måned, og vores vores internet fra Waoo! er netop blevet kåret som det bedste for 4. år i træk, så jeg synes helt bestemt, at fremtiden ser lys ud for EnergiMidt Fiberbredbånd, slutter Jørn Zielke.


For yderligere information:
Jørn Zielke, direktør, EnergiMidt Fiberbredbånd A/S
2058 3432 / jziel@energimidt.dk

Fakta om EnergiMidt

EnergiMidt er en moderne multiforsynings- og bredbåndsvirksomhed med 235.000 kunder. 

Virksomheden beskæftiger knap 700 medarbejdere og har hovedkontor i Silkeborg. 

EnergiMidt har de seneste år ligget i top 3 blandt landets bedste arbejdspladser og har vundet flere priser for arbejdet med trivsel og CSR.

EnergiMidt har 60.000 fiberbredbåndskunder og har installeret over 4.500 solcelleanlæg i Danmark.

EnergiMidt har solcelle- og vindmølleparker i Spanien, Italien, Bulgarien, Tyskland og Danmark. De leverer en årlig el-produktion svarende til ca. 37.000 familiers elforbrug.