Få vores nyheder på mail

Håndværkerfradrag til bredbånd kan fremme fiberudrulningen

Pressemeddelelse   •   Nov 09, 2015 15:00 CET

Den nye boligjobordning giver bedre bredbåndsmuligheder for danskerne. Nyheden om, at fradraget også gælder i forbindelse med tilslutning af bredbånd, hilses velkommen af EnergiMidt, der ser det som et godt incitament for danskere til at fremtidssikre deres boliger med fiberbredbånd.

Fredag faldt de nærmere detaljer i den nye boligjobordning på plads med bred politisk opbakning, og aftalen fik også en positiv afsmitning på bredbåndsudrulningen. Der blev nemlig plads til at indføre et fradrag for ydelser i forbindelse med tilslutning af bredbånd.

- Vi har udrullet fiberbredbånd i store dele af Midtjylland, men når vi er kommet til at nyt område, har vi ikke gravet fiberen helt ind til de huse, der ikke sagde ja tak i forbindelse med vores kampagne i området, forklarer Jørn Zielke, direktør i EnergiMidt Fiberbredbånd.

I forbindelse med en fiberkampagne i et nyt område sætter EnergiMidt typisk et mål om en tilslutning på mellem 20 og 40 procent, for at det er forretningsmæssigt forsvarligt at etablere fiber i området. Når målet nås, er det så de borgere, der takkede ja til fibertilbuddet, der får gravet fiberen helt ind til huset, mens fiberen kun ligger ude i fortovet hos de resterende husstande i det pågældende område.

- Huse kan jo have skiftet ejere, siden vi gravede i området, eller beboerne kan have fortrudt, at de ikke valgte fiberen til. Hvis de vil have gravet det sidste stykke ind til deres bolig, skal de betale et beløb for gravearbejdet. Det kan de nu få fradrag til, og det vil uden tvivl få flere til at vælge fiberen til, siger han videre.

Fiberudrulningen fremtidssikrer

Især i udkantsområder kan internetforbindelsen spille en stor rolle i forhold til at tiltrække virksomheder og nye borgere.

- Vi ved fra flere ejendomsmæglere, at internetforbindelsen spiller en større og større rolle, når et hus skal sælges. Mange boligkøbere spørger specifikt til internetforbindelsen, når de er ude at se på en bolig, og en undersøgelse i marts sidste år afslørede faktisk, at 8 ud af 10 danskere ville vælge fiber, hvis de selv kunne bestemme, fortæller Jørn Zielke.

Ifølge Jørn Zielke kan en fiberforbindelse være med til at fremtidssikre boligens internetforbindelse. Flere og flere arbejder hjemmefra og har brug for et hjemmekontor, hvor internetforbindelsen både har høj up- og download. Teenagebørn kræver også ordentlige internetforbindelser, så de kan spille online, streame film og serier og være på de sociale medier uden begrænsninger.

- Den nye fradragsordning fremmer vores forudsætninger for at levere fiber til endnu flere midtjyder, så det er særdeles positivt, at vi nu får denne opbakning fra politisk side. Ordningen løser dog ikke fiberbredbåndsdækningen for dem, der bor i områder, hvor etableringen af fibernet er så dyr, at det aldrig kan blive forretningsmæssigt forsvarligt. Her er der virkelig brug for, at politikerne sætter nogle initiativer i gang for at sikre fiberbredbåndsdækningen, slutter han.

Fakta om EnergiMidt

EnergiMidt er en moderne multiforsynings- og bredbåndsvirksomhed med 235.000 kunder. 

Virksomheden beskæftiger knap 700 medarbejdere og har hovedkontor i Silkeborg. 

EnergiMidt har de seneste år ligget i top 3 blandt landets bedste arbejdspladser og har vundet flere priser for arbejdet med trivsel og CSR.

EnergiMidt har flere end 60.000 fiberbredbåndskunder og har installeret over 4.500 solcelleanlæg i Danmark.

EnergiMidt har solcelle- og vindmølleparker i Spanien, Italien, Bulgarien, Tyskland og Danmark. De leverer en årlig el-produktion svarende til ca. 37.000 familiers elforbrug.