Få vores nyheder på mail

Folketingspolitiker Karin Gaardsted (S) besøger EnergiMidt

Pressemeddelelse   •   Nov 25, 2015 15:28 CET

Tilbud om bredbånd til alle andelshavere er målet, hvis vi vil sikre væksten i Midtjylland. Det er en fælles opgave for både politikere og erhvervsliv, var der enighed om, da Karin Gaardsted (S) besøgte EnergiMidt mandag formiddag.

Ønsket om digital infrastruktur af høj kvalitet i regionen var i centrum, da folketingsmedlem Karin Gaardsted (S) besøgte energi- og kommunikationsvirksomheden EnergiMidt i Silkeborg. EnergiMidt Fiberbredbånd har siden 2004 udrullet fiber til flere end 155.000 husstande, og kundetallet har for længst rundet de 65.000. EnergiMidt har haft et grundlæggende ønske om at bidrage til vækst i regionen, siden selskabet traf beslutningen om at etablere et fibernet i sit forsyningsområde.

- Som andelsselskab føler vi et stort ansvar for at understøtte udviklingen af vores region til gavn for private kunder, erhvervslivet og kommunerne. Vi vil fortsat tage vores del af samfundsansvaret, men ud fra et forretningsmæssigt perspektiv, kan vi ikke forsvare at udrulle fiber til alle vores andelshavere på kommercielle vilkår. Derfor har vi brug for politisk opbakning, så vi kan løse samfundsopgaven i fællesskab, slog divisionsdirektør i EnergiMidt Fiberbredbånd Jørn Zielke fast på mødet.

Jørn Zielke appellerer derfor til hjælp fra politisk hold, hvis det skal lykkes at tilbyde digital infrastruktur til alle. Han nævner politisk afsatte puljemidler og attraktive lånevilkår som mulige incitamenter.

Karin Gaardsted (S) deler ambitionen om at sikre bredbånd til alle, der har behovet. Ifølge folketingspolitikeren fra Viborg er telemedicin et af de områder, hvor den digitale infrastruktur kan gøre en forskel:

- Som telekommunikationsordfører og medlem af Sundheds- og Ældreudvalget kan jeg kun bakke op om udbredelsen af bredbånd. Med kortere liggetid på sygehusene, generelt færre ”varme hænder” i plejesektoren og et stigende antal ældre borgere har vi pligt til at tænke anderledes. Telemedicin ligger lige til højrebenet som løsningen her, så det er bare med at komme i gang, mener Karin Gaardsted og fortsætter: Vi kan ligeså godt starte i det små og udnytte de erfaringer, som allerede er gjort forskellige steder i Danmark, eksempelvis omkring behandling af KOL-patienter i Nordjylland.

- Vi tror, at bredbånd over tid bliver en mere og mere integreret del af de telemedicinske løsninger. Vi vil gerne være med på den rejse og tage vores del af ansvaret, slutter Jørn Zielke.

Billedtekst:
Fra venstre ses Jørn Zielke, divisionsdirektør ved EnergiMidt Fiberbredbånd, folketingspolitiker Karin Gaardsted (S), administrerende direktør ved EnergiMidt Mads Miltersen og bestyrelsesformand i EnergiMidt Holding a.m.b.a. Jens Jørn Justesen.

Fakta om EnergiMidt

EnergiMidt er Danmarks fjerdestørste energiselskab med en årlig omsætning på 3,5 milliarder kroner.

EnergiMidt er en moderne energi- og kommunikationsvirksomhed med 235.000 kunder. Virksomheden beskæftiger cirka 650 medarbejdere og har hovedkontor i Silkeborg.

EnergiMidt blev i 2015 kåret til Danmarks bedste arbejdsplads efter at have ligget i top 3 siden 2012. EnergiMidt har desuden vundet flere priser for arbejdet med trivsel og CSR.

Flere end 65.000 midt- og østjyder har fiberbredbånd fra EnergiMidt, og antallet er støt voksende.

EnergiMidt har solcelle- og vindmølleparker i Spanien, Italien, Bulgarien, Tyskland og Danmark. De leverer en årlig el-produktion svarende til cirka 50.000 familiers årlige elforbrug.