Få vores nyheder på mail

EnergiMidt og HEF: Næste skridt mod fusion en realitet

Pressemeddelelse   •   Mar 18, 2016 14:45 CET

Med overvældende flertal sagde repræsentantskabet i Himmerlands Elforsyning (HEF) i dag ja ved 1. behandlingen af fusionen med midtjyske EnergiMidt. Også på dagens orienteringsmøde for EnergiMidts repræsentantskab var der opbakning til fusionsplanerne.

EnergiMidt og HEF offentliggjorde den 3. marts planerne om en fusion mellem de to selskaber. Den endelige beslutning om fusionen træffes af selskabernes repræsentantskaber på ekstraordinære møder. Det første af disse blev afholdt i dag, og det var et markant flertal i HEFs repræsentantskab, der kl. 10 i formiddag stemte for at sende selskabet videre i fusionsprocessen med EnergiMidt. Repræsentantskabet viste således deres opbakning til bestyrelsens indstilling til fusionen, der – hvis den bliver godkendt – baner vejen for Danmarks 3. største energiselskab med 383.000 andelshavere.

- Det er rigtigt godt for HEF, at vi står over for en fusion med EnergiMidt, siger repræsentantskabsmedlem Preben Jensen fra distrikt Vester-Hurup. - Vi følger udviklingen, og det er vigtigt, at vi selv er med til at bestemme den, for vi kan ikke stoppe den. Fusionen sikrer en stærk og solid virksomhed, der bestemt også er til fordel for andelshaverne.

Også hos EnergiMidt, der har hovedsæde i Silkeborg, har repræsentantskabet signaleret opbakning til fusionsplanerne. EnergiMidt havde i dag indkaldt til et ekstraordinært orienteringsmøde for de 150 repræsentantskabsmedlemmer, og på mødet udtalte en række medlemmer sig rosende om de vidtrækkende fusionsplaner.

- Jeg er glad og stolt på EnergiMidts vegne. Det vil være godt for vores andelshavere, og det vil være godt for vores medarbejdere. En konsolidering af denne størrelse gør det nye selskab til en markant spiller, og ligeværdigheden i fusionen, hvor begge selskaber kan genkende sig selv, giver et stærkt fundament for et nyt selskab. Vores helt store fordel er, at denne fusion ikke er et tvangsægteskab. Vi gør det, fordi vi vil, ikke fordi vi skal, udtaler repræsentantskabsmedlem Jørn Würtz, Silkeborg.

HEF og EnergiMidt har allerede i dag et tæt samarbejde om blandt andet udrulning og etablering af fiberbredbånd. Det er udsigten til yderligere forretningsmæssige udviklingsmuligheder og synergier, der nu får selskaberne til at samle kræfterne i ét selskab og udnytte de stærke samarbejdsrelationer. Konsolideringen vil give det fusionerede selskab betydelige stordriftsfordele og være med til at sikre en fortsat robust økonomi.

Bliver fusionsplanerne vedtaget på 2. behandlingsmøde i HEF den 30. marts samt godkendt af EnergiMidts repræsentantskab på mødet, der finder sted samme dag, skal konkurrencemyndighederne endeligt godkende fusionen.

For yderligere information:

Bestyrelsesformand for HEF Jens Kr. Larsen på tlf.: 2681 1697

Bestyrelsesformand for EnergiMidt Jens Jørn Justesen på tlf.: 2174 1056

Adm. direktør for HEF Martin Romvig på tlf.: 2121 9775 eller

Adm. direktør for EnergiMidt Mads Miltersen på tlf.: 2945 4061


Fakta om det fusionerede selskab

  • 383.000 andelshavere
  • Koncern med fem divisioner: Forsyning, Energi, EnergiTeknik, Fiberbredbånd og Renewables
  • 950 medarbejdere

Fakta om EnergiMidt

EnergiMidt er Danmarks fjerdestørste energiselskab med en årlig omsætning på 3,5 milliarder kroner.

EnergiMidt er en moderne energi- og kommunikationsvirksomhed med 235.000 kunder. Virksomheden beskæftiger cirka 650 medarbejdere og har hovedkontor i Silkeborg.

EnergiMidt blev i 2015 kåret til Danmarks bedste arbejdsplads efter at have ligget i top 3 siden 2012. EnergiMidt har desuden vundet flere priser for arbejdet med trivsel og CSR.

Flere end 68.000 midt- og østjyder har fiberbredbånd fra EnergiMidt, og antallet er støt voksende.

EnergiMidt har solcelle- og vindmølleparker i Spanien, Italien, Bulgarien, Tyskland og Danmark. De leverer en årlig el-produktion svarende til cirka 50.000 familiers årlige elforbrug.