Få vores nyheder på mail

EnergiMidt giver 13.640.000 kroner til landsdækkende energiforbedringer

Pressemeddelelse   •   Jun 24, 2014 13:20 CEST

Står man med et ønske om at foretage energibesparende renoveringer i sit hjem, kan man søge og få tilskud fra EnergiMidt, der giver tilskud i hele landet. Sidste år resulterede det i et stort millionbeløb til danskerne og deres energieffektiviseringer.

3204 hustandes samlede varmeforbrug eller 58 millioner kWh. Det er så meget, EnergiMidts tilskudsportal sidste år var med til at spare væk ved at yde tilskud til private ansøgere i deres jagt efter at energioptimere deres boliger. Ved at gøre det nemt for danskerne at få kontante tilskud bakker den midtjyske energivirksomhed op om danskernes energirigtige investeringer – hvad end det handler om isolering, nyt fyr eller noget tredje. Og det gælder for alle danskere, da selskabet ikke tager geografiske hensyn. 

Fra Nakskov til Nibe skal energiforbedringerne ud
Og det er da heller ingen hemmelighed, at mange danske hjem trænger til at få lavet nogle udskiftninger og restaureringer for at blive mere energirigtige. På den lange bane gavner det både pengepung og miljø, men det kan være en større investering – uanset hvor i landet man bor:

– For EnergiMidt er det naturligt at give en hjælpende hånd til at få udført de her energiforbedringer, der er brug for mange steder. Vi må og skal være med til at skabe energibesparelser. Derfor går vi også ud over vores eget forsyningsområde og opfordrer til at få gang i de gode initiativer, fortæller Susanne Fløjgaard, der er energirådgiver hos EnergiMidt.

Succes og besparelser er til at tage at føle på
Men det kan for mange være en stor udskrivning at skulle i gang med eksempelvis en hulmursisolering eller andre renoveringer, erkender Susanne Fløjgaard og påpeger, at dette måske netop er en af grundene til, at EnergiMidts fire år gamle tilskudsportal er heftigt besøgt. Og der er da også flere årsager til, at man måske alligevel skal overveje at få gang i projekterne i hjemmet, mener Susanne Fløjgaard:

– Man reducerer sin energiregning og man kan gøre miljøet en tjeneste. En ekstra bonus er, at den energibesparende investering ofte er tjent hurtigt ind. Står man for eksempel og vil lave en loftisolering i et almindeligt parcelhus, koster det cirka 21.000 kroner. Investeringen kan til gengæld ofte spare husstanden lidt over 4000 kroner årligt; den er dermed tjent ind efter kun fem år.

Det skal du vide om tilskud hos EnergiMidt:
- Du skal søge om tilskud, inden du går i gang med dit projekt
- Du må også gerne selv udføre arbejdet
- Der er ingen grænser for, hvad du kan søge til, så længe det falder inden for kategorien af energibesparende initiativer, som Energistyrelsen har defineret.
- Du kan søge, uanset hvor du bor i landet

Foto: Steffen og Barbara fra Silkeborg fik gavn af EnergiMidts tilskudsordning, da de skulle renovere deres villa fra 1930'erne. 

Læs case om Steffen og Barbara, der har fået tilskud fra EnergiMidt og i dag står med et hus, der er top tuned og klar til klimastandarderne for 2015. 

Fakta om EnergiMidt

EnergiMidt er en moderne multiforsynings- og bredbåndsvirksomhed med 235.000 kunder. 

Virksomheden beskæftiger 725 medarbejdere og har hovedkontor i Silkeborg samt afdelinger i Skive, Herning og Randers. 

EnergiMidt har de seneste år ligget i top 3 blandt landets bedste arbejdspladser og har vundet flere priser for arbejdet med trivsel og CSR.

EnergiMidt har over 50.000 fiberbredbåndskunder og har installeret over 4.500 solcelleanlæg i Danmark.

EnergiMidt har solcelle- og vindmølleparker i Spanien, Italien, Bulgarien, Tyskland og Danmark. De leverer en årlig el-produktion svarende til over 20.000 familiers elforbrug.