Få vores nyheder på mail

Danskerne streamer EM på farten

Pressemeddelelse   •   Jul 05, 2016 06:55 CEST

EM i fodbold er i fuld gang, og det mærker man tydeligt hos Waoo, hvor kundernes forbrug af web-tv uden for hjemmet er fordoblet siden EM-slutrunden begyndte. Det tyder på, at danskerne har taget de mange streamning-muligheder til sig og nyder friheden til at kunne se tv uden at være bundet af hjemmets fire vægge.

EM i fodbold har det med at lægge gaderne øde, men tal fra Waoo tyder på, at danskerne ikke sidder hjemme for at se fodbold under denne sommers EM-slutrunde. Forbruget af web-tv uden for hjemmet er nemlig fordoblet siden europamesterskaberne begyndte i starten af juni, og det tyder på, at kunderne udnytter friheden til streame kampene via web-tv, når de ikke er hjemme.

- Sidste sommer fik vores kunder adgang til vores web-tv-løsning uden for hjemmets fire vægge. I første omgang via Apple-enheder og PC, og i foråret kom der en app til Android-brugere. Det betyder, at vores kunder kan se alle kampe på DR og TV2 og på de fleste andre kanaler for den sags skyld, uanset om de er hjemme eller ude at nyde sommeren et andet sted i landet. Tallene tyder på, at det passer vores kunder godt, siger Lars Kofoed Sørensen, forretningschef i EnergiMidt, som er et af fiberselskaberne i Waoo.

Ifølge Waoos målinger steg kundernes forbrug af web-tv uden for hjemmet markant, den dag EM begyndte, og siden har forbruget af web-tv været meget højt, hver gang der er en kamp i tv.
- I sommerperioden befinder vi os typisk alle andre steder end derhjemme, og danskerne har ændret vaner i de seneste år. De forventer i langt højere grad end tidligere at have underholdningen lige ved hånden. Vi er derfor glade for, at vi kan opfylde behovet for fleksibilitet og give vores kunder adgang til deres tv-kanaler, selv om de er væk hjemmefra, siger Lars Kofoed Sørensen videre.

Sportssommer på farten

Traditionelt tv bliver mere og mere udfordret af streaming, og det er derfor vigtigt at kunne levere varen, der hvor kunderne er – især med så stor en sportsbegivenhed som EM-fodbold. At det netop er EM, der trækker det danske tv-publikum til de bærbare skærme uden for hjemmet, ses ekstra tydeligt i Waoos data fra de to fodboldfri dage i uge 25, hvor landsholdene havde hvilepause. Her faldt forbruget hos Waoo markant.

- Sommerperioden er jo ellers ikke den tid på året, hvor vi ser mest tv, men i år hvor der, udover Tour de France, både er EM og OL, er der ingen tvivl om, at danskerne vil følge med. De forventer at kunne streame live-tv med samme mobilitet og fleksibilitet, som de kender fra alle de øvrige streaming-tjenester, og det er tydeligt, at de har taget vores web-tv-tjeneste til sig. Derfor er vi også forberedt på, at der bliver stor streaming-aktivitet igen til august, når DR og TV 2 viser OL, slutter Lars Kofoed Sørensen. 

Fakta om EnergiMidt

EnergiMidt-koncernen beskæftiger sig med digital kommunikation og energi. Vi er ejet af vores midtjyske andelshavere, og vores forretningsområder dækker el- og varmeforsyning, fiberbredbånd, el-salg, gadelys, energibesparelser samt vedvarende energi.

Vi ønsker at være kundernes foretrukne valg, og vi er godt på vej. Flere end 68.000 midtjyder har valgt vores fiberløsning, Waoo, der for 5. år i træk er blevet kåret til Danmarks bedste internet.Vi leverer en af Danmarks mest stabile og effektive elforsyninger til 235.000 andelshavere. Vi har ansvaret for flere end 100.000 gadelamper, og vores solcelle- og vindmølleparker producerer vedvarende energi svarende til en fjerdedel af den strøm, som vores kunder aftager.

Vi prioriterer samarbejde og medarbejdertrivsel højt i EnergiMidt. Så højt, at vi blev kåret som Danmarks bedste arbejdsplads i 2015. Vi er 640 engagerede medarbejdere.