Få vores nyheder på mail

34 procent af danskerne ved ikke at de kan få tilskud til energirenovering

Pressemeddelelse   •   Mar 20, 2015 06:30 CET

  Det er højsæson for boligrenovering, og mange har travlt med at efterisolere og skifte til mere energirigtige vinduer, men 34 procent af danskerne ved faktisk ikke, at de kan få tilskud fra deres energiselskab, når de energirenoverer.

  Det kan være en større investering at gå i gang med at energirenovere sin bolig, men investeringen er ofte tjent hjem på få år i sparet energiforbrug. Foruden den åbenlyse økonomiske gevinst ved at spare på sit elforbrug, er der dog også en mindre men ikke ubetydelig gevinst, som mange, ifølge Byggeriets Energianalyse, glemmer at få med.

  - Overraskende mange danskere ved ikke, at de kan få tilskud til de her energirenoveringer, de løbende foretager på deres huse. Og det er da ærgerligt at gå glip af de ekstra penge, som oven i købet er lette at få fingre i, siger Frank Hesel, som er energirådgiver hos EnergiMidt.

  Frank Hesel er jævnligt ude hos privatpersoner for at foretage et energitjek af deres boliger, og han oplever også ofte, at det kommer bag på folk, at de kan få tilskud til deres nye vinduer eller andre energibesparende tiltag.

  - Der er et kæmpe potentiale i at energiforbedre de danske boliger. Mange huse er bygget før 1979, hvor der kom nye krav boligernes energiforbrug, og det forbedrer ikke kun økonomien i huset her og nu. Det hæver også husets værdi væsentligt, hvis man gennem energirenovering kan stige et par trin på energimærkeskalaen, og det har danskerne virkelig fået øjnene op for, siger Frank Hesel videre.

  Tilskuddet er steget til 35 øre per sparet kWh
  De danske energiselskaber har en vigtig opgave i at bidrage til, at danskerne reducerer energiforbruget. Du kan derfor søge tilskud hos et energiselskab, når du foretager renoveringer, der kan sænke din boligs energiforbrug.

  - Vi har i år sat tilskuddet op til 35 øre i tilskud per sparet kWh, så jo større en besparelse din energirenovering giver, jo flere penge er der at hente i tilskud. Hos os søger man via en portal på vores hjemmeside. Det kan alle benytte sig af, uanset hvor i landet man bor, og det er nemt at gå til, siger Frank Hesel.

  Det allervigtigste at være opmærksom på, når man vil i gang med at energirenovere er, at man skal søge tilskuddet, før man køber materialer og påbegynder arbejdet.

  - Det er så ærgerligt først at opdage tilskudsmuligheden, når man lige har været i gang med den helt store renovering i sin bolig, for så er det for sent. Ansøgningen skal ske inden, man går i gang, og der er altså en stor del af danskerne, der endnu mangler at kende denne mulighed, slutter Frank Hesel.

  Sådan søger du tilskud
  Det er nemt at søge tilskud, og der kan være flere tusinde kroner at hente afhængigt af, hvilken type energirenovering man foretager. Hos EnergiMidt søger man via hjemmesiden ved at gennemgå fem simple steps:

  1. Ansøg om tilskud inden materialer/håndværker bestilles/købes
  2. Du modtager accept af ansøgningen samme dag
  3. Du kan nu bestille varer og påbegynde arbejdet
  4. Når arbejdet er udført, uploades dokumentation for arbejdets udførelse til portalen
  5. Tilskuddet udbetales til din konto
  Eksempler på tilskud
  Loftsisolering, 125 kvm loftsrum fra 0-50 mm til min. 250 mm Kr. 1.500-2.500,-
  Vinduer, udskiftning af 20 kvm gamle tolags termoruder til nye energivinduer klasse A Kr. 1.300
  Udskiftning fra gas til jordvarme Kr. ca. 10.000,-
  Luft/luft-varmepumpe som supplement til ikke kondenserende olie-/gasfyr Kr. 4.600,-


  Fakta

  • 38 procent af danske helårsboliger er opført før 1979 og dermed inden, der blev indført krav til bygningernes energiforbrug i bygningsreglementet
  • Ud af ca. 420.000 energimærkede danske bygninger har knapt 180.000 energimærke E eller dårligere. 71 % af disse er parcelhuse
  • I 2014 udviste over 70 procent af boligejere interesse for energiforbedringer af boligen
  • 67 procent peger på økonomi som den væsentligste motivationsfaktor for at energioptimere
  • 34 procent ved ikke, at de kan få tilskud til energiforbedringer fra landets energiselskaber

   Kilde: Dansk Byggeris energianalyse 2014

Fakta om EnergiMidt

EnergiMidt er en moderne multiforsynings- og bredbåndsvirksomhed med 235.000 kunder. 

Virksomheden beskæftiger knap 700 medarbejdere og har hovedkontor i Silkeborg. 

EnergiMidt har de seneste år ligget i top 3 blandt landets bedste arbejdspladser og har vundet flere priser for arbejdet med trivsel og CSR.

EnergiMidt har flere end 57.000 fiberbredbåndskunder og har installeret over 4.500 solcelleanlæg i Danmark.

EnergiMidt har solcelle- og vindmølleparker i Spanien, Italien, Bulgarien, Tyskland og Danmark. De leverer en årlig el-produktion svarende til ca. 37.000 familiers elforbrug.