Få vores nyheder på mail

Gode vinterråd - undgå frosne rør

Nyhed   •   Feb 23, 2018 09:57 CET

Når meteorologerne melder om isnende sibirisk kulde, så betyder det ikke kun, at du skal tage en ekstra trøje eller et par uldne strømper på. Du skal også sikre dig, at din varmeinstallation kan stå imod hård frost. For frostskader kan nemlig betyde sprængte rør, med store udgifter til følge.

Den gode nyhed er, at det ikke behøver være svært at sikre sig mod frosne rør. Hvis du følger nogle få, enkle råd, så er du godt på vej.

  • Hav cirkulation i varmerør og vandrør
    Rørene fryser nemmere til uden cirkulation – hav derfor altid dine ventiler en lille smugle åbne, selv i rum der står tomme eller du ikke bruger.

  • Hold en temperatur på mindst 17 grader i hele boligen
    De fleste forsikringer dækker ikke skader på dit hus, hvis de er forårsaget af frostsprængte rør som følge af utilstrækkelig rumopvarmning. Du bør derfor altid holde en minimumstemperatur på mindst 17 grader i hele boligen.

  • Frostsikring af rørene starter i skunken
    Vær opmærksom på om du har skjulte rør til enten varme eller brugsvand på steder, hvor det kan blive rigtig koldt, men hvor du ikke lige normalt får øje på rørene. Problemer med frosne rør opstår nemlig typisk i skunkrum, på loftet eller andre steder, hvor rørene ligger uden for synsfeltet.

Det allerbedste råd er, at du skal bruge din logiske sans. Sidder der en radiator på væggen - og er der ingen synlige rør - så er der rør bag væggen. Få huse har vvs-oplysninger på hustegningerne, så tjek hvis det er muligt dine skunkrum for rør – og tjek samtidig, om de er godt nok isolerede, da der er penge at spare på varmeregningen ved isolering af rørene.

www.eniig.dk/fjernvarme er der masser af gode råd til, hvordan du kan holde din fjernvarmeinstallation i topform. Så du er sikker på at kunne holde varmen, selv om vinteren er på sit koldeste udenfor.

Eniig Varme er et af Danmarks største varmeforsyningsselskaber, og vi leverer fjernvarme til knap 20.000 kunder i Herning og flere omegnsbyer. Mere end 90% af fjernvarmen fremstilles af vedvarende ressourcer i form af biomasse og sol, den resterende del af naturgas og olie. Fjernvarme er en af de mest miljøvenlige og billigste energiformer til opvarmning af boliger.