Få vores nyheder på mail

10 års jubilæum: Første fiberkunde fejret med kæmpe-kagemand

Nyhed   •   Feb 20, 2015 13:00 CET

I denne måned er det 10 år siden EnergiMidt installerede sin første erhvervsfiberforbindelse. Kunden var SKOV i Glyngøre ved Roslev, og meget er sket på de 10 år, der er gået. EnergiMidt markerede de 10 års samarbejde ved at overraske SKOVs medarbejdere med en kæmpe-kagemand til fredagskaffen.

En 10/10 Mbit/s-forbindelse til virksomheden SKOV i Glyngøre ved Roslev, var den første fiberforbindelse EnergiMidt installerede, da selskabet for 10 år siden startede sin fiberforretning. I dag hedder forbindelsen 200/200 Mbit/s. Begge virksomheder har udviklet sig betydeligt gennem årene, men det gode samarbejde er fortsat intakt. EnergiMidt har valgt at markere jubilæet og 10 års godt samarbejde med at give fredagskage til SKOVs godt 250 medarbejdere.

- Vi synes det gode samarbejde er værd at fejre, og det vil vi gerne gøre ved at forsøde dagen lidt for SKOVs medarbejdere, så vi har bestilt en kæmpekagemand hos den lokale bager. Vi har været spændte på, hvordan det ville blive modtaget, siger Lars Kofoed Sørensen, som er salgschef hos EnergiMidt.

En spændende rejse sammen og hver for sig

I 2005 havde SKOV en 2 Mbit/s-forbindelse med en meget begrænset kapacitet, og det ville blive en dyr fornøjelse at opgradere den. Da EnergiMidt så kom og tilbød at etablere en fiberforbindelse til nogle helt andre priser, var der ingen tøven. Og fiberteknologien har da også siden vist sig at være lige præcist det SKOV skulle bruge for at være i stand til at ekspandere i det omfang, som det har været tilfældet gennem de sidste 10 år.

- Vores internetforbindelse er vores livsnerve, og vi er stærkt afhængige af vores fiberforbindelse. Vi er blevet en global virksomhed, der kommunikerer med hele verden på alle tider af døgnet. Vi har blandt andet et kontor i Bangkok, som er 5-6 timer foran os tidsmæssigt. De er afhængige af os, for alt er hosted i Danmark, så vi har behov for, at forbindelsen er der, forklarer Thomas B. Madsen, som er IT-chef hos SKOV.

Han understreger, at det er væsentligt med en ordentlig båndbredde og en stabil forbindelse i det hele taget.

- Hvis jeg tog stikket, så gik der da ikke 30 sekunder, før der kom en reaktion i huset. Al data udveksles online både her i huset men også eksternt og altså også mellem os og vores Bangkok-kontor eksempelvis, så det betyder meget for vores dagligdag, at det bare fungerer. Og det gør det. Jeg kan faktisk ikke huske, hvornår vi sidst har haft et udfald, siger Thomas B. Madsen videre.

Hos EnergiMidt er der også sket meget, siden de første fiberkabler blev gravet ned i Skiveområdet for 10 år siden. I dag kan 150.000 husstande i EnergiMidts område få fiber, og EnergiMidt leverer hastigheder på helt op til 10/10 Gbit/s. Samtidig kan EnergiMidt efter 10 år bryste sig af at være det eneste energiselskab med en fiberforretning, der giver overskud.

- Vi rundede 2014 af med at nå et positivt resultat i vores fiberforretning, så det var en rigtig vigtig milepæl for os. En af de vigtigste årsager til at det har været muligt er helt sikkert, at vi har haft fornuften med os hele vejen, i forhold til måden vi har udrullet fiberen på. Andet kan vi ikke forsvare over for vores andelshavere, og vi er da rigtig stolte af, at vi kan præsentere dette her resultat efter 10 år, siger Lars Kofoed Sørensen videre.

At EnergiMidt har valgt at markere 10 års jubilæet med at give kage hos SKOV vakte glæde blandt medarbejderne.

- Vores medarbejdere synes da, det er alletiders. De så noget overraskede ud, da de kom ned i kantinen for at spise deres frokost og fik øje på denne her kæmpe kagemand. Der blev også taget en hel del billeder. Jeg synes helt sikker, det er prisværdigt, at EnergiMidt vil være med til at markere vores gode samarbejde på den måde, slutter Thomas B. Madsen.